Det kunne nu være sjovt hvis hun blev født på min fars fødselsdag…

Fødselsforberedelse

Som førstegangsforældre i Furesø kommune bliver man tilbudt at være en del af Furesø familieliv. Et super godt tilbud med en række kursusgange før og efter fødsel. De sidste tre gange før fødsel foregik på Hillerød hospital. Og nej fødselsforberedelse har intet at gøre med rundkreds og åndedrætsøvelser. Hvor havde jeg mon den ide fra? Men det var lærerigt og lidt skræmmende. Johannes og jeg sugede til os:

De fleste førstegangsfødende går over tid” Jeg havde termin d. 19. maj og jeg frygtede i mit stille sind at jeg ville gå mega meget over tid. Jeg er selv født for tidligt. Men det var jo fordi min mor faldt ned af trapperne. Min lillebror derimod havde det alt for godt derinde og med ham gik min mor lang tid over termin. Sådan blev det sikkert også for mig.  Det kunne nu være sjovt hvis hun blev født på min fars fødselsdag d. 30. maj. Jeg talte febrilsk på fingrene. Måske blev hun ikke engang et maj-barn?

Kun 10 % af alle fødsler starter med vandafgang” Man kan godt få et andet indtryk når stort set alle fødsler på film starter med et ordentlig sjask, men langt de fleste starter med veer. Og der skal være skræmmende kort tid mellem de veer før man overhovedet skal bare tænke på at begive sig afsted mod hospitalet. Jeg synes det lød noget uansvarligt. Vi har 40 minutters kørsel til hospitalet. Hvad hvis jeg fødte i bilen på vej derop? Når man er gravid er man sjovt nok magnet for historier om skræk-fødsler. Herunder dem der foregår midt på motorvejen, på køkkengulvet eller sågar i svingdøren på Herlev hospital. Johannes måtte nok hellere lytte rigtig godt efter så han selv kunne tage imod hende. Bare for en sikkerheds skyld.

 

Vi har godt tid

Lørdag d. 13. maj havde vi besøg af mine svigerforældre. Det var dejligt vejr og vi sad i haven og spiste. Vi talte om hvornår hun mon kom. Der var så absolut intet optræk til noget der bare kunne minde om en fødsel. Johannes og jeg var overbeviste om at vi havde god tid. Og nu var vi faktisk også klar. Tidligere på dagen havde jeg pakket hospitalstasken. Vi skulle ikke have særlig meget med, for selvom man er førstegangsfødende så føder man ambulant og bliver sendt hjem efter 4-6 timer, hvis altså mor og barn har det godt.

Hendes seng var samlet og redt. Tøjet vasket og lagt sirligt på plads i hendes kommode. Legetøjet på plads på hylderne. Jeg var endda lige blevet færdig med den uro der skulle hænge over hendes seng.

Uro til Liv

 

Film og isbåd i sengen

Om aftenen lå vi i sengen og så film. Vi var begge lækkersultne og da jeg lå tættest på døren var det mig der måtte ud i fryseren og hente isbåde. (Johannes havde efterfølgende lidt dårlig samvittighed over at have fået sin højgravide kæreste til at rejse sig fra sengen.)

Isbåden var spist. Jeg lå og glippede med øjnene mens jeg prøvede at følge med i filmen. Barnaby tror jeg det var. Og pludselig lød der et plop og en varm, våd fornemmelse bredte sig mellem mine ben. Jeg kigge på Johannes: “Jeg tror vandet gik

Som vi havde lært til fødselsforberedelse kunne man, hvis man var i tvivl om hvorvidt vandet var gået eller man bare havde tisset lidt i bukserne, tage et bind på og hvis det efter en time var vådt – ja så var det nok vandet der var gået. Jeg lagde et af de store, klodsede bind beregnet til efter fødslen, til rette i mine trusser og rejste mig fra toilettet. Sjask! Ok der var ingen tvivl. Vandet var gået. Og endda i total hollywoodstil.

Min ellers rolige og fornuftige kæreste blev forvandlet til et nervevrag og for forvirret rundt i stuen. Jeg var ikke meget bedre, men det der med at fare rundt er bare ikke det man har mest lyst til når fostervand skvulper ud af en for hvert skridt man tager. Vi fik dog styr på det hele. Eftersom der ingen veer var skulle vi bare lægge os til at sove og kontakte fødegangen næste morgen.

Fortsættelse følger…

3 comments / Add your comment below

  1. Hahaha! Jeg kan tydeligt se Johannes for mig : )
    Dejligt at blive inviteret med ind i jeres personlige oplevelse, Thea!

Skriv et svar