Kylling til mor og far – mos til Liv

Netto bestemmer menuen

Jeg har en ambition om at lave ugentlige madplaner da det sparer os for en masse penge og sikrer at vi får en sund og varieret kost. Det bliver dog oftest ved tanken. Vi ender med at handle flere gange ugentlig til en enkelt dag eller måske hvis bølgerne går højt en to-tre dage. Heldigvis er min lokale købmand god til at nedsætte varer med kort holdbarhed så ofte er det Netto der bestemmer menuen. I dag stod den så på kylling til mor og far og mos til Liv.

Kylling tre dage i træk

I sådan en kylling er der mad til tre dage. I hvert fald så længe vi kun er to der skal have kylling. Den er anbefalet af dyrenes beskyttelse og dyrevelfærd er vigtigt for mig. Det er oven i købet en rigtig lækker kylling. Saftig og kødfuld. Vi køber den ofte. Især når den er nedsat.

Hvis man skal have kylling tre dage i træk kræver det lidt opfindsomhed. Denne gang er kyllingen blevet langtidsstegt i ovnen med kartofler, gulerødder, løg, hvidløg samt chili og krydderurter fra haven.

 

Dagens opskrift

Jeg har brugt:

  • 1 hel kylling
  • 2 løg skåret i både
  • 5 gulerødder skåret i mønter
  • 8 kartofler skåret i mundrette stykker
  • 3 hele hvidløg i fed
  • chili, rosmarin og timian
  • 3 dl bouillon
  • salt & peber

Kyllingen blev gnedet ind i salt og peber og det hele blev lagt i et fad med bouillonen.  Så fik det omkring 4 timer i ovnen ved 120 grader.

Til dagens aftensmad spiste vi lår og vinger og de fleste af grøntsagerne. Der er endda lidt tilbage til min frokost i morgen. Så alt i alt et rimelig billigt og sundt måltid og alt på nær kyllingen er økologisk eller hjemmedyrket.

Mos til Liv

Da Liv er faldet en vægtkurve er vi stille og roligt begyndt på mos. Jeg laver det fra bunden af friske, økologiske grøntsager. Hun må ikke få så mange forskellig grøntsager endnu men jeg prøver at variere menuen lidt. I dag fik hun sød kartoffel og gulerod. Det var hun rigtig glad for. Her i starten får hun bare en lille smule. Jeg tror godt hun kunne have spist mere men i stedet fik hun lov til at spise sig godt mæt i modermælk.

Når jeg laver mos til hende laver jeg til et par dage og fryser det ned i isterningbakker. Så er det lige til at tage en portion ud af fryseren. Lune den og servere den. Nemt!

Broccolimos frosset ned i skull & crossbones isterningbakke.
Gulerodsmos frosset i isterningbakke og efterfølgende pakket i pose

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar