Lavendel fra haven til et lille velduftende DIY projekt

Lavendel

Vi har den del spiseligt i haven. Jeg har før omtalt mit forsøg med De tre søstre. Men vi har også en del blomster. Lavendel, roser, høstanemoner, sankthans urt for bare at nævne et par stykker. De ser smukke ud. Både i haven og som en buket på bordet. Men de tiltrækker også en masse insekter som udover at summe rundt omkring blomsterne også bestøver frugttræer, bærbuske og andre afgrøder.

Min og biernes favorit er lavendel. Langs sydsiden af huset har vi en masse lavendel. Det dufter så skønt og de smukke lilla blomster kan både nydes fra haven og inde fra stuen.

 

Lavendel: en duft af barndom

Jeg har altid haft svært ved at sove. Da jeg var barn smurte min mor lavendelolie på mit bryst hvis jeg havde ekstra svært ved at falde i søvn eller hvis vi skulle noget vigtigt dagen efter.

Engang skulle jeg i Knuthenborg safaripark med børnehaven. Jeg var selvfølgelig vildt spændt og kunne ikke falde i søvn. Men vi kunne ikke finde lavendelolien. Jeg blev mere og mere overtræt. Og mere og mere insisterende. Min mor blev vist mere og mere desperat. Hun gjorde et ekstra forsøg og fandt den sk… lavendelolie. På det tidspunkt var jeg nok rimelig hysterisk og hun har været temmelig træt af mig. Og derfor blev lavendelolie i rigelige mængder pøset ud over mig.

Og endelig faldt jeg i søvn. Alt, alt for sent. Resultatet blev at jeg næste morgen blev afleveret i børnehaven. Klar til at tage i Knuthenborg. Med rander under øjnene. Fedtet ind i olie og stinkende af lavendel…

 

Gaven fra haven

Men det har ikke afskrækket mig fra at bruge den velduftende olie som beroligende middel når jeg har perioder hvor jeg har ekstra svært ved at sove. Jeg har en lækker olie fra bodyshop som jeg smører på brystet. Af og til forsøger jeg også at overtale Johannes til at give mig en gang massage med den. Dobbelt op på afslapning.

Jeg har flere gange tænkt at jeg måtte kunne bruge den lavendel der vokser i vores have til et eller andet. Og her for et par uger siden fik jeg en ide.

 

Duftposer med lavendel

Lavendel lagt til tørring

For en uges tid siden plukkede jeg en masse lavendelblomster og lagde dem til tørring. Jeg lagde et billede op på min Instagram som en lille teaser.

Jeg købte noget fint blomstrer stof i en sart blå-lilla farve. Klippede nogle små rektangler og syede dem sammen til poser. Så fyldte jeg dem med de tørrede lavendel og syede åbningen til.

DIY duftposer med lavendel

Et meget nemt og overskueligt projekt. Det tog måske 10 minutter ialt.

De små poser lægger jeg mellem lagner og dynebetræk. Når jeg så næste gang lægger rent sengetøj på dufter det svagt af lavendel. En dejlig beroligende duft og en lille reminder om sommer.

3 comments / Add your comment below

Skriv et svar