Svigermors fødselsdag på konditorgården i Pederstrup

I går var vi til min svigermors fødselsdag. Det blev holdt på Konditorgården i Pederstrup ved Ballerup. Kender du Pederstrup? Nej? Så læs med her.

 

Pederstrup

Pederstrup er en gammel landsby med stråtækte huse og firlængede gårde i bindingsværk. Et meget idyllisk sted. Her finder man blandt andet Ballerup museum og Grantoftegård som sælger økologiske varer. Vi købte tre lækre, økologiske spegepølser men havde vi haft mere tid til at kigge rundt i butikken var jeg sikkert kommet hjem med meget mere. En del af deres sortiment er af egen avl men de sælger også slik, mel, saft, kropsplejeprodukter mm. fra andre producenter.

Museet har en del forskellige aktiviteter for børn. De kan blandt andet prøve hvordan det var at gå i skole for 100 år siden og lege med det legetøj deres bedste- og oldeforældre legede med da de var børn.

Der er en del forskellige dyr i Pederstrup. Jeg tror de fleste hører til Grantoftegård. Vi så blandt andet får, geder og kaniner. Man kan også komme ud og køre i hestevogn.

 

Høstfest i Pederstrup

I sommers var min mor, Liv og jeg til høstfest i Pederstrup. Et arrangement jeg kan anbefale også selvom man ikke bor lige i nærheden. Der er rimelige parkeringsmuligheder eller også kan man gå de ca. 1,5 km fra Ballerup station.

Der var musik flere steder i den lille landsby. Vi nød en vegansk is mens vi hørte gammel dansk folkemusik. Fra konditorgården lød der lækre jazzede toner og smuk sang.

Der var en del forskellige boder. Vi stod længe og kiggede på det lækreste trælegetøj fra skovalfen. Jeg var helt vild med deres bondegård og de har også de sødeste dukkehuse. Det er så fint med de runde vinduer og lidt skæve vægge.

Det fine dukkehus fra Skovalfen. Billedet er lånt fra hjemmesiden med tilladelse.

Ja alt på deres hjemmeside er virkelig lækkert og det jeg så på høstmarkedet var også af rigtig god kvalitet. Blandt andet er der på hjemmesiden nogle rigtig fine håndsyede dukker og det sødeste dukketøj som godt kunne komme på Livs ønskeliste. De har endda en lille bæresele så børnene kan bære deres babydukker på ryggen. Alle der har en hed drøm om at deres børn kun skal have (økologisk) legetøj i træ og andre naturprodukter kan virkelig få opfyldt deres behov her!

På høstmarkedet i Pederstrup var der også boder med hjemmestrikket børnetøj, lokal honning, træskærerarbejde mm. Mange flotte, unikke, håndlavede ting. Der var forskellige aktiviteter for børn. Blandt andet ringkast og gøgl.

 

Konditorgården i Pederstrup

Konditorgården ligger i et smukt gammelt hus lige ved gadekæret. På menukortet har de en masse lækre kager samt smørebrød. Fra medio november til 23. december har de desuden en julebuffet hver lørdag.

Vi sad indendørs i den hyggelige gamle bygning der består af flere mindre rum. Men konditorgården har også servering udenfor så man kan sidde og kigge ud over gadekæret og den smukke gamle landsby. En del af den udendørs terrasse er overdækket og selvom vi er midt i oktober sad der gæster og nød deres kaffe og kage derude.

 

Det store kagebord

Nå men vi var der af en helt særlig grund. Ja vi skulle fejre svigermors fødselsdag men der var også en anden årsag. Nemlig det store kagebord. Spis hvad du kan i to timer af de lækreste konditorkager.

Da vi alle havde sat os til bords blev vi budt velkommen af en tjener der fortalte at der var 1400 kager til de 60 mennesker der havde bestilt bord. Så vi kunne bare spise løs. Der stod kaffe og the på bordene og hvis vi manglede skulle vi bare sige til.

Det store kagebord på konditorgården i Pederstrup
Det store kagebord på konditorgården i Pederstrup
Lys og flag i fødselsdagsbarnets kage

Det var virkelig lækre kager. Det så godt ud, var fint anrettet og så smagte de vidunderligt. Jeg spiste en af hver og var stopmæt da vi gik derfra.

Servicen har også været helt i top. Det var mig der havde bestilt bord. To gange ændrede vi på antallet af gæster og det var på intet tidspunkt et problem. Jeg havde glemt at sige at vi havde en kørestol med men det blev også løst med et smil på læben. Alle var søde og smilende og på trods af at akustikken ikke var fantastisk (jeg kan røbe at den ikke blev bedre at to babyer i samme rum) var det en rigtig god oplevelse.

Jeg kan klart anbefale at tage et smut forbi konditorgården. Enten til deres store kagebord, julebuffeten eller på en varm sommerdag. Ja eller på en kølig efterårsdag. Eller en kold vinterdag. Der er åbent hele året så det er bare at komme afsted!

 

Gave til Svigermor

Da jeg for noget tid siden lavede et indlæg om duftposer med lavendel skrev min svigermor at det var en oplagt gave til hende. Så jeg måtte i gang med at tørre flere lavendelblomster. Heldigvis var der stadig masser i haven og mere af det smukke blomstrede stof.

Jeg er ved at blive gode venner med min nye overlocker og lavede også de fineste vaskeklude til hende. En med hendes navn og en med hver af de titler hun har i relation til os; mor, farmor & svigermor. Jeg tror de faldt i god jord

Vaskeklude med navn og titler på til farmor/mor/svigermor

 

Vi sluttede dagen af med en gåtur rundt om gadekæret og mæt af indtryk faldt Liv i søvn i farmors arme.

Skriv et svar