Afhængig af stoffer

En ny afhængighed

Jeg har udviklet en ny afhængighed. En afhængighed af stoffer. Det startede stille og roligt op under min graviditet og siden min fødsel har det eskaleret. Jeg forsøger at skjule det for Johannes. Han er egentlig rimelig large i forhold til hvad jeg bruger mine penge på. Men selv tålmodige mænd har en grænse… Jeg har flere steder jeg gemmer det. I slagbænken. I diverse kurve rundt omkring i huset. Det bliver hevet frem lidt ad gangen når jeg føler behov for det.

Flere gange har jeg sagt til mig selv at jeg skulle stoppe. Men jeg bliver alt for let fristet. Og mobilepay gør det ikke nemmere. Det er bare et swipe. Jeg ser aldrig de penge jeg bruger.

Ikke så farligt som det lyder

Heldigvis er det ikke så farligt som det lyder. For de stoffer jeg er afhængig af er dem der ryger igennem symaskine. Jersey, rib, isoli.

Men det er i den grad en afhængighed. Og den er ikke billig. I hvert fald ikke når man som jeg har lidt svært ved at begrænse sig. Jeg har især svært ved at holde mig fra de gode tilbud; når der er udsalg, restpartier eller stofpakker til salg i diverse sygrupper på Facebook.

Jeg har lige modtaget en stor kasse med en masse forskelligt Jersey.

En stor pakke med stof
Alt det fine stof jeg lige har købt

Der er virkelig meget flot stof og jeg forsvarer købet med at jeg skal i gang med at sy tøj til Liv. Og som gaver. Og måske til at sælge. Jeg har købt et mønster på en heldragt fra hallonsmula. Glæder mig rigtig meget til at sy en masse flotte heldragter til Liv i noget af alt det flotte stof jeg har købt. Tror også jeg skal have fat på et buksemønster der passer godt til stofblenumser. Muligvis også fra hallonsmula.

 

Flere stoffer på vej

Og der er faktisk flere stoffer på vej. Fra min favorit stof pusher albastuff. Jeg har været på hjemmesiden så mange gange at mine telefon har lagt siden under mest besøgte sammen med Google og denne blog…

Albastuff har først og fremmest rigtig mange forskellige smukke stoffer. Men de har også alle de lidt mere særlige ting man skal bruge til at sy stofbleer og stofbind. Det var faktisk sådan jeg lærte webshoppen at kende. Jeg havde en ide om at sy efterfødselsbind til mig selv men det nåede jeg aldrig da Liv kom lidt før vi havde ventet hende.

 

En udfordring

I en af de sygrupper jeg er medlem af på facebook kører der for tiden en udfordring. Den går ud på at man skal sy et antal genstande før man køber mere stof. Man bestemmer selv hvor mange genstande man skal sy og efterhånden som man får syet poster man billeder af det man har lavet samt en status. Jeg har sat min udfordring til 30 genstande. Status lige nu er 0/30. Men jeg har også et rigtigt godt lager af stoffer så nu er det bare med at komme i gang med at klippe og sy. Og jeg glæder mig!

6 comments / Add your comment below

  1. Dejligt at møde en med samme afhængighed. Jeg er dog blevet bedre til at bruge resterne også for ellers er der jo aldrig plads til nyt. Jeg syer til mine tre tøser, knægten gider ikke mere. Jeg elsker at sy …

    1. Dejligt at der er andre stofafhængige derude 😉 Hvad bruger du resterne til? Nogle gange ville jeg ønske at stof var ligesom småkagedej. Du ved når man har klippet så kunne man lige samle resterne til en klump og rulle det ud på ny…

  2. Hahah, den afhængighed har jeg også. Men det er vidst ikke nogen hemmelighed. Overraskende nok har jeg slet ikke sy-abstinenser her i Australien, men det kan være det kommer når vi er kommet retur til Danmark igen.
    Ps. I virkeligheden efterisolerer vi jo bare huset 😉

Skriv et svar