Cremet græskarsuppe

Græskar af egen avl

Græskarsuppe er en af mine favoritsupper og i år havde vi hokaido græskar i haven som en del af dyrkningsmetoden De tre søstre.

Aftensmaden i dag er en suppe lavet af vores egne græskar. Lækker cremet græskarsuppe. Dejlig på en kold efterårsdag.

 

Opskrift på cremet græskarsuppe

Opskriften rækker til hovedret til to personer eller forret til 4

Nogle af ingredienserne til græskarsuppe
Kokosmælk er med til at gøre suppen lækker cremet
  • 2 små hokaido græskar
  • 1 stor gulerod
  • 2 kartofler
  • 3-4 fed hvidløg
  • Chili
  • 5 dl boulion
  • Kokosmælk
  • Citrongræs
  • Timian

‏Udover græskarrene er også chili, hvidløg og timian af egen avl.

 

Skær græskarrene i halve og skrab kernerne ud. Bag dem i ovnen ved 175 grader i 30-45 minutter alt efter størrelse. Man kan sagtens lave suppen uden at bage græskarrene men jeg synes det smager bedst på denne måde og gør suppen mere cremet.

Græskar til græskarsuppe
Græskar fra haven

Hak chili, timian og hvidløg fint.

Flere ingredienser til græskarsuppe
Timian, gulerod, gul chili, hvidløg og kartofler

Skær guleroden og kartoflerne i mindre stykker.

Svits hvidløg, chili, citrongræs og timian i en klat kokosolie. Tilsæt kartoffel og gulerod. Tilsæt de bagte græskar og lad det stege 5 minutter. Rør rundt så det ikke brænder på. Hæld boullion over. Jeg plejer at bruge denne her. Den havde jeg desværre ikke noget af i dag så brugte en øko kyllingebouillon. Smag til med salt og peber.

Lad det simre i 30 minutter. Tilsæt kokosmælken og lad det simre yderligere 10-15 minutter.

Server med græsk youghurt, ristede græskarkerner, friske koriander (det havde jeg desværre heller ikke i dag) og grovflute.

Græskarsuppe
Cremet græskarsuppe med græsk yoghurt og ristede græskarkerner

God fornøjelse!

Hvidløg

Hvidløgene som jeg har brugt til suppen kommer som nævnt fra vores egen have. Hvis du gerne vil have hvidløg i haven næste år er det ved at være sidste chance for at sætte dem.

Vi har faktisk først lige sat hvidløg i dag. Det er virkelig noget af det nemmeste at dyrke. Man sætter dem her i efteråret oktober/november. Og så passer de sådan set sig selv indtil de skal høstes engang omkring juli måned. De vil dog værdsætte en gang gødning i ny og næ. Her får de lidt hønsemøg.

Idet hvidløgene gerne skulle nå at få et lille rodnet inden vinteren for alvor tager fat så er de lidt foran alt ukrudtet til foråret. Man behøver derfor heller ikke rigtigt at luge mellem hvidløgene. Og hvis der er noget jeg hader så er det at luge i køkkenhaven. Endnu en grund til at elske hvidløg!

 

 

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar