Efterårsgryde

Simremad

Når det er mørkt, vådt og koldt udenfor findes der ikke noget bedre end simremad og i dag skal vi have efterårsgryde. Mørt kød, kraftig smag og årstidens grove grøntsager. Normalt ville jeg nok have lavet den noget stærkere men eftersom Liv er begyndt at spise stort set det samme som os til aften må vi holde lidt igen med salt og de stærke krydderier. Sådan en lækker lun ret varmer ellers lige lidt mere når der også er bid i.

Supper egner sig også godt til det mørke efterår. Forleden fik jeg græskarsuppe. Vi spiser også ofte en skøn linsesuppe eller porre&kartoffelsuppe med sprød bacon og æbler i tern. De opskrifter må I få en anden gang.

 

Opskrift

  • 1 pakke bacon i tern
  • 2 løg
  • 5 fed hvidløg (mere eller mindre kan også gøre det)
  • friske krydderurter (jeg har brugt salvie, timian og rosmarin)
  • 1 bakke champignoner
  • frisk chili efter smag og behag
  • 400 gram kalvekød i tern (andet kød kan også bruges)
  • 8 blandede rødder
  • en sjat rødvin
  • 5 dl boullion
  • 1 ds flåede tomater
  • fløde
Simremad
Diverse grøntsager til dagens simreret.
Kød til simremad
Frilandsgris og dansk kalv. Jeg har virkelig haft svært ved at finde økologisk kalvekød i vores nærmeste dagligvarebutikker.

Fremgangsmåde

Hak, snit og skær ingredienserne som du bedst kan lide dem. Min anbefaling vil være lidt grove stykker da det egner sig godt til simremad.

Grøntsager til simremad
Grøntsagerne er snittet og klar

Svits bacon, hvidløg, chili og krydderurter i en gryde. Tilsæt kødet. Når kødet er brunet tilsættes løg og champignoner. Efter 10 minutter hældes en sjat rødvin over.

Så skal rødderne i. Jeg har skåret dem i mønter. Det ser så fint ud. De flåede tomater og bouillonen tilsættes også og det hele bringes i kog.

Efter 10 minutter skrues der ned så retten bare står og småbobler – simrer. Og her kan den så stå i timevis. Jo længere jo bedre vil jeg næsten sige. Smæk benene op og lad duften brede sig i huset.

Simremad
Hakkede tomater, fløde og bouillon giver en lækker sovs

Inden servering tilsættes fløde efter smag og behag og retten bringes i kog.

 

Servering

Server med kartofler, ris, mos eller pasta til og gerne med et groft flute som tilbehør.

Retten egner sig godt til gæster da den er nem at lave i store portioner og kan laves i god tid inden gæsterne ankommer og bare stå og passe sig selv.

Vi fik kartofler til i dag. Det fint anrettede billede af retten på en tallerken må I tænke jer til. Vi fik gæster til middag og jeg glemte alt om at tage et billede. Jeg har dog et fint billede af resterne hældt i en bøtte og gjort klar til at komme i fryseren.

Simremad til fryseren
Sådan så resterne ud da de var hældt på bøtter og gjort klar til fryseren

 

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar