Stofbleer fra RetroPi

Dette indlæg er sponsoreret af RetroPi men alle ord og holdninger er mine egne. 

Siden Liv var omkring en uge gammel har vi brugt stofbleer. Vi har rigtig mange forskellige typer og mærker af bleer herhjemme. Så vi har prøvet lidt af hvert og må derfor være de perfekte kandidater til en bletest.

Det første jeg gjorde da jeg hørte at vi skulle teste stofbleer fra RetroPi var at gå ind på deres hjemmeside og læse om deres bleer.

 

Hjemmesiden

Hjemmesiden retropi.dk er overskueligt bygget op og nem at finde rundt på. Først kiggede jeg på webshoppen. RetroPi er med 129 kr. pr. ble billigere end de fleste andre bleer af samme type. Og køber du en af deres pakker er der rigtig fine rabatter.

På hjemmesiden findes der blandt andet også en beskrivelse af deres bleer, historien bag RetroPi og alle de gode grunde for at bruge stofbleer. Det er altså en rigtig informativ side hvis du gerne vil i gang med at bruge stofbleer. Og hvis du stadig er i tvivl når du har læst om alle fordelene så har RetroPi også en prøvepakke du kan låne/leje for at prøve om det er noget for dig.

 

En pakke fra RetroPi

Da jeg modtog beskeden om at min pakke fra RetroPi var ankommet til pakkeshoppen kørte jeg straks op og hentede den. Min første tanke var at flå pakken op og se indholdet. Denne fascination af bleer skal man nok være lidt afhængig af stofbleer for at forstå. Men jeg beherskede mig til jeg var hjemme og havde taget lidt billeder af pakken.

Stofbleer fra RetroPi
Pakken med bleer er ankommet og åbnet

Mine første indtryk af bleerne fra RetroPi

Mit første indtryk af bleerne var det visuelle. Flotte, klare farver mødte mig da jeg åbnede pakken med de tre lækre bleer.

Stofbleer fra RetroPi
Tre flotte bleer i lækre, klare farver

Bleerne var dejlig bløde og virkede til at være af en god kvalitet. Gode materialer og pæne syninger.

 

Bleerne fra RetroPi

RetroPi er det der hedder all-in-one bleer. Det vil sige en ble der ikke har brug for vandtæt cover eller indlæg. Den er som navnet også siger alt i en og er den typer stofble der minder mest om en papirsble. RetroPi bleen består af en vandtæt skal med et for af absorberende bambus. Den har to fastsyede indlæg og man kan booste den yderligere med løse indlæg.

Stofbleer fra RetroPi
Her kan man se de to fastsyede indlæg

Bleen er en onesize ble der passer fra nyfødt til barnet er renligt (4-16 kg). Ved hjælp af knapperne på fronten kan bleen indstilles til at passe børn i forskellige størrelser. Og RetroPibleen kan blive rigtig lille. Mange onesize bleer er for store til en nyfødt  men jeg er ret sikker på at en nyfødt rent faktisk kan passe bleen fra RetroPi uden at den ser stor og klodset ud. Ikke kun på grund af knapperne foran men også fordi bleen er ret tynd. Liv vejede 3350 gram da hun blev født. Jeg har sammenlignet en ble fra RetroPi med de bleer vi startede ud med og selvom anbefalingerne på bleerne fra RetroPi hedder 4-16 kg tror jeg de havde siddet fint på hende.

Så lille kan bleen fra RetroPi blive når den er knappet helt ned. (venstre)

 

Test af bleerne fra RetroPi

Før man kan tage en stofble i brug skal den vaskes. I materialet fra RetroPi stod der beskrevet at bleerne skulle vaskes 1-3 gange før brug. Stofbleer skal ofte vaskes en del gange før de suger optimalt. Jeg vasker dem som regel bare en enkel gang før jeg bruger dem men de første mange gange Liv har dem på tager jeg højde for at de endnu ikke suger optimalt og skifter ofte.

Stofbleer fra RetroPi
Sådan folder jeg det ene af de to fastsyede indlæg så der er ekstra sug der hvo Liv tisser mest

Selv efter kun en vask sugede bleerne fra RetroPi ganske udmærket og vi oplevede ingen lækager. Jeg folder det underste indlæg så der er ekstra meget sug i tissezonen (se billede ovenfor).

Stofbleer fra RetroPi
Vi bruger den næstmindste indstilling til Liv på knap 7 kg

RetroPi bleerne sidder godt på Liv og hun har god bevægelsesfrihed når hun har dem på. De er bløde og lækre mod hendes hud og de sidder godt til uden at stramme.

Stofbleer fra Retropi
Bleen sidder godt til i livet og om lårene uden at stramme

Bleerne bestod også den store test med bravur. Stadig ingen lækager og afføringen var nem at ryste af og ned i toilettet. Bleerne er tynde uden at det går ud over deres sugeevne så de fylder ikke meget. Hverken på Liv eller i tasken. Man har rigeligt at slæbe rundt på når man skal ud af huset med en baby så bleer der ikke fylder en masse er det foretrukne valg når vi skal være væk hjemmefra.

Min eneste udfordring med bleerne fra RetroPi er at de kan hænge lidt fast i tørre fingerspidser på samme måde som en microfiberklud. Nu skal det så lige nævnes at jeg er pænt sart med den slags ting så det betyder ikke nødvendigvis at alle vil have den samme oplevelse. Jeg hader at have tørre hænder og jeg kan slet ikke udstå lyden af tørre hænder (eller fødder) der bliver gnedet mod hinanden.

 

Mine tre favorit features ved bleerne fra RetroPi

1) Prisen. Bleerne fra RetroPi er billigere end de fleste andre all-in-one (AIO) bleer.

2) Hurtigttørrende. Bleerne tørrer hurtigt. Rigtig hurtigt. Og det er virkelig et plus i min bog. Her om vinteren tørrer vi bleerne på et tørrestativ i stuen. Vi bor på 50 m2 og tørrestativet fylder. Bleerne fra RetroPi tørrer hurtigere end mange af de andre bleer vi har og det vil sige at vi ikke behøver at have tørrestativet stående unødigt længe.

3) Knapperne. Min absolut favorit feature ved bleerne fra RetroPi er det system af knapper som bleerne lukkes med. De to knapper i midten sidder en smule forskudt af hinanden og når man knapper dem sidder bleen rigtig godt til om lårene uden at stramme om maven.

Stofbleer fra RetroPi
De super smarte knapper

 

Trine fra Septemberborn har også testet bleerne fra RetroPi. Læs hendes anmeldelse her. Også hos åndehuller og Fru Frilda er bleerne blevet testet.