Blomkålstoast

Ok nu er der flere der har spurgt om opskriften på de blomkålstoast jeg har spist de sidste par dage så jeg må hellere dele den.

Siden nytår har jeg spist efter sense principperne som en del af mit nytårsfortsæt. Den anden del er mere motion og jeg får gået en masse lange ture.

 

Opskrift

Jeg er inspireret af denne opskrift.

  • 1 blomkålshovede
  • 4 æg
  • 4 spsk revet parmesanost
  • hvidløgspulver
  • salt & peber

 

Fremgangsmåde

Jeg hakker blomkålshovedet i min køkkenmaskine. Et halvt hoved ad gangen. Herefter blander jeg de øvrige ingredienser i og fordeler massen på en bageplade.

Blomkålstoast in the making
Blomkålen hakkes fint i min køkkenmaskine
Blomkålstoast in the making
Alle ingredienserne blandes sammen

Massen bages ved 180 grader i omkring 20 minutter og skæres ud i 16 lige store stykker.

Blomkålstoast in the making
Så er blomkålsbrødet i ovnen
Blomkålstoast in the making
så er blomkålsbrødet skåret ud

Man kan i princippet fylde lige hvad man har lyst til i sine blomkålstoast. Jeg har brugt en skive hamburgerryg (det var det mest skinkelignende jeg kunne få økologisk i netto) og en halv frisk mozzarella. (Min netto havde øko frisk mozzarella til 5 kr i deres stop madspild kurv). Jeg tilføjer gerne en skive tomat og er drys sød paprika.

Og så skal den bare grilles. Jeg gir den en tur i ovnen da vi ikke har en toastmaskine. Når osten er smeltet og blomkålsbrødet har fået lidt farve er blomkålstoasten færdig.

Blomkålstoast
De færdige blomkålstoast

 

Sense

I to blomkålstoast (4 stk blomkålsbrød + fyld) er der:

  • 2 hf blomkål (2 hf 1+2)
  • 1 æg, 1 skive hamburgerryg, 1/2 mozzarella (1 hf 3)
  • 1 spsk parmasan (1 spsk fedt)

 

Forslag til variation af blomkålstoast

Da vi var på tur forleden havde jeg finhakket lidt kogt kylling og blandet med mayonnaise. Der var også lidt ruccola og et par skiver agurk i. Måske en skive stegt bacon havde sat prikken over i’et. Det må jeg huske næste gang!

Jeg kunne også forestille mig at blomkålstoast kunne være lækker med æggesalat og karse. Med frisk mozzarella, tomat og pesto. Eller med parmaskinke, revet parmasan, frisk tomat og ruccola.

Kun fantasien sætter grænser. Jeg vil dog  ikke anbefale noget der er alt for vådt hvis du skal have blomkålstoastene med på tur.

Skriv et svar