Mit bæredygtige liv – sådan redder jeg jorden denne måned #5

Ups, ups, ups. Endnu en gang er vi godt inde i den nye måned før jeg får lavet det obligatoriske månedsindlæg om hvordan jeg redder jorden. Men her kommer det.Marts måneds udfordring

I marts skulle vi spise mere vegetarisk og det er gået rimelig godt. Vi har lavet gamle kendinge som linsegryde og falafler men vi har også prøvet os med nogle forskellige kødalternativer. Nogle bedre end andre.

Naturli hakket er en af mine nye favoritter. Det er billigere end (øko) hakket oksekød og det tilberedes på samme måde. Vi har fået det som lasagne, i taco skaller, som bøffer og bolognese. Man kan godt smage at det ikke er kød men det smager bestemt ikke dårligt og det har en fin konsistens.

plantebaseret kost
Vegetarisk mousakka

Vi fik også noget soja “kylling”. Det er sådan et frysetørret (vil jeg tro?) produkt som man opbløder i vand og herefter steger. Det havde en rimelig mærkelig konsistens og det smagte lidt som at stikke tungen ud ad vinduet. Der skal tilsættes virkelig meget smag før det er lækkert. Johannes var så afgjort ikke fan. Jeg spiste det, men ikke med fornøjelse.

Anderledes lækkert er den tilberedte “kylling” som man kan få i køleboksen i netto. Den smagte godt og havde en god konsistens.

Plantebaseret kost
Forskellige vegetariske retter

Men skal et plantebaseret produkt da ligne kød?

Nu er det jo ikke sådan at jeg synes at plantebaserede produkter skal ligne kød. Og selvom jeg ikke er helt så skræmt af de sojabaserede produkter som jeg var da jeg skrev indlægget tilbage i starten af marts så er jeg mest til de “rene” produkter. Altså linser, kikærter, bønner osv.

Men! Kød er mega ressourcekrævende at producere. Det vil gøre en kæmpe forskel for vores jord hvis flere mennesker erstatter kødet i bare nogle af deres måltider med en plantebaseret kost. Og jo nemmere det er – jo mere det ligner det de kender – jo større er sandsynligheden for at de vælger et plantebaseret produkt. Derfor har plantebaserede produkter der ligner kød i den grad deres berettigelse!

Sådan redder jeg jorden i april

Ok måske den er lidt let købt. Men jeg lover jer for at denne måneds udfordring i den grad er med til at redde jorden for:

VI SKROTTER VORES BIL

Ja altså vores bil skal til syn her i midten af måneden. Og det kan på ingen måde betale sig at smide det efter den der får den til at gå gennem syn. Så den bliver skrottet.

Det er en stor, tung, gammel ford mondeo. Den er på ingen måde miljøvenlig. Jo, jo det er da lidt trist at skulle sige farvel til den. Vi har haft nogle gode oplevelser med den. Der er da også nogle ting der bliver lidt mere besværlige. Men det er godt for miljøet, vores pengepung og måske også vores BMI.

Så må vi se hvor længe vi kan holde ud ikke at have en bil…

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar