Symaskinerne har været fremme

Jeg har haft symaskinerne fremme de sidste par dage og fået syet er par ting til mig selv for en gangs skyld. Sommertøj og en kjole jeg skal have på til bryllup her om er par uger (ikke mit eget).

Jeg begyndte først at sy for omtrent et år siden på en lånt maskine og købte sidste sommer min egen symaskine og en overlocker. Symaskinen blev dog i vinters opgraderet til en nyere, større og mere avanceret model.

 

Ingen plads til symaskinerne

Vi bor jo rimelig småt. 50 m2. Og det betyder også at der ikke er plads til at jeg kan have symaskinerne fremme permanent. Når jeg skal sy foregår det på ved at jeg rydder spisebordet. Tegner mønstre over på mønsterpapir. Finder stof frem og tegner og klipper. Og første derefter kommer symaskinerne frem.

Så syr jeg de ting jeg har klippet og når vi skal spise bliver symaskinerne skubbet lidt til siden så vi kan være ved bordet. Det er SÅ irriterende.

Lige pt ser vores spisebord således ud:

 

symaskinerne
Kaos på spisebordet

Måske en dag jeg får en permanent plads til symaskinerne. Der er i hvert fald spændende planer på tegnebrættet…

 

Morgenstund har guld i mund

Som kaffekoppen mellem symaskinerne på ovenstående billede afslører holder jeg pause i syningen lige nu.

Liv synes vi skulle op kl. 5.20. Gaaaab!!! Selv ikke en tår babs kunne få hende til at falde i søvn igen så vi måtte stå op. Det betød så til gengæld at hun var klar til at putte allerede lidt over syv. Normalt kan hun godt holde mere end et par timer om formiddagen morgenen men hun kom lidt sent i seng igår fordi vi spise aftensmad hos vores gode venner der har kolonihavehus lige om hjørnet. Og når man så samtidig står op før en vis herre får sko på så bliver man bare hurtigt træt igen når man er en lille frøken.

Da jeg havde puttet hende satte jeg kaffe over og mens den bryggede skar jeg for første gang en lang ribstrimmel men min nye rulleskærer. Det er rimelig nemt men der er et par ting jeg vil gøre anderledes næste gang. Men jeg håber at jeg kan få det igennem den tapebinder jeg har købt til symaskinerne.

symaskinerne
Min nye rulleskærer og min første lange rulle ribstrimmel

Hurra for det gode vejr

Nå men de sidste par dage har set jo heldigvis været fantastisk vejr og det har betydet at symaskinerne og alt det andet har kunne stå nogenlunde i fred på spisebordet. Vi har nemlig spist aftensmad i haven. Åh hvor jeg bare elsker det.

Det gode vejr betyder også at jeg kan få luftet mit nye hjemmesyede sommertøj.

symaskinerne
Mit nye sommertøj bliver luftet
symaskinerne
Jeg er så stolt af mine shorts. Og de er endda med lommer.

Jeg er godt klar over at farverne på mine shorts ikke helt matcher dem på toppen. Men nu havde jeg jo lige syet det og så skulle det altså på! Og der er mere på vej. Jeg glæder mig til at vise det frem. Det meste af mit stof køber jeg hos albastuff. Marianne der ejer biksen er så sød. Servicen er i top og hun har så mange lækre stoffer (jeg er lidt afhængig). Langt det meste af hende stof er GOTS eller Oeko-tex hvilket passer mig rigtig godt da jeg prøver at passe lidt på miljøet. Og selvfølgelig også os selv. Det er rart at vide at der ikke er brugt skidt kemi i det stof jeg syr tøj til os af.

Nu vil jeg se om jeg kan nå at sy endnu en top færdig inden Liv vågner… God dag og god weekend når I når dertil 🙂

Skriv et svar