Mit bæredygtige liv #7

Sådan redder jeg jorden denne måned

Så er det blevet tid til den månedlige evaluering af mit bæredygtige forsøg. Jeg forklarer hvorfor der kommer en lille pause fra mit bæredygtige liv og hvordan årstider så alligevel redder min røv lidt.

næste uge står den på årstiderne
Madplan fra maj måned

I maj måned skulle vi lave madplan i et forsøg på at minimere vores madspild. For at være ærlig gik det helt ad helvedes til. Jeg fik lavet madplan for to af ugerne og de blev nærmest overhovedet ikke fulgt. Primært fordi vejret var så lækkert og vi grillede de fleste dage. [note til selv: lav en madplan der kan konverteres til grill]

Men jeg var dog god til at have fokus på madspild alligevel og vi har smidt minimalt ud. Det kan dog ikke undgås at Livs rester der har været på bordet (og gulvet) bliver smidt ud. Til de “rester” savner jeg virkelig vores høns!

Endnu engang er jeg alt for sent ude med at få evalueret mit bæredygtige liv. Denne gang virkelig virkelig sent ude. Sommervejret skal have en del af skylden. Jeg gider simpelthen ikke sidde foran en computer når vejret er som det er. Men det skyldes også lidt krise i familien. Et nært familiemedlem er kritisk syg. Jeg er på ingen måde klar til at skrive om det endnu. Og af en eller anden grund føltes det lidt uærligt at blogge uden at fortælle hvad der virkelig fylder i mit liv lige nu.

 

Pause fra mit bæredygtige liv

Denne selvsamme kritiske sygdom gør også at jeg ikke har overskud til at finde på og udføre bæredygtige tiltag her hen over sommeren. Så der kommer en lille pause fra mit bæredygtige liv. Men det vender stærkt tilbage når overskuddet vender tilbage. For selvom succesraten ikke altid er så høj for mine bæredygtige tiltag så sætter de om ikke andet fokus på nogle af de ting i min hverdag der kan gøres lidt mere bæredygtigt.

Jeg slæber fx stadig rundt på mine stofnet som var en del af den første bæredygtige udfordring.

 

Måltidskasse fra årstiderne

Jeg har dog bestilt en måltidskasse fra årstiderne til næste uge. Vegetarkassen. Måltidskasserne fra blandt andet årstiderne er en god måde at undgå madspild. Man får ikke indkøbt ingredienser som man ikke får brugt. Årstiderne er lækre økologiske varer og spændende opskrifter der giver inspiration til at tilberede og spise grøntsager på en ny måde. Vi har tidligere fået flexitarkassen og low carb kassen fra årstiderne og været rigtig glade for dem. Vi bruger ofte flere af opskrifterne. Denne gang er det så som sagt vegetarkassen. De sidste uger har vi spist meget kød. Især har vi grillet mange pølser. Det er nemt, hurtigt og Liv er vild med pølser. Det er hendes forældre sådan set også. Hanegal laver nogle ret lækre økologiske pølser som vi er vilde med herhjemme. Men næste uge står den så på årstiderne. Jeg glæder mig allerede.

Faktisk har flere af momsterbloggerne testet måltidskasser fra årstiderne. Du kan læse testen lige her.

 

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar