Sanketur og mirabeller

Igår var Liv og jeg på sanketur i lokalområdet. Vi var på jagt efter mirabeller til syltetøj, chutney mm.

Besøg af Smilla

Mine forældres hund Smilla var med. Til stor fornøjelse for Liv. Hun er så glad for hunden og igår fandt hun ud af at det er uendelig sjovt at få lov til at holde hundesnoren.

På jagt efter mirabeller
Liv går tur med Smilla

Smilla er ikke helt lige så vild med konceptet men hun finder sig i det. Især når Liv forkæler hende med hundekiks. “Mam mam mam” siger Liv og peger på hundegodbidderne. Hun får en og giver den straks til hunden. Med en lille insisterende pegefinger prikker hun sig i håndfladen – babytegnet for mere – i håbet om at score en godbid mere til hunden. Det lykkedes hende for det meste.

 

Masser af Mirabeller

Efter gode råd fra en lokal gruppen på facebook var vi taget ned til åen i nærheden hvor der skulle være masser af modne mirabeller. Og det var der!

Mirabeller
Mirabeller i massevis – især på jorden

Især de små gule mirabeller var der masser af. Det første træ vi fandt havde tabt mange af frugterne i gårsdagens blæsevejr. Jeg plukkede løs mens Liv kiggede på. Desværre var der ikke megen underholdningsværdi i at kigge på sin mor plukke frugtog hun besluttede sig for at hjælpe mig. Desværre nåede hun at falde lige på rumpen i de meget modne (og rådne) frugter. Resultatet var sure miner og mirabellemos på bagdelen. Håber virkelig det kan vaskes af!

Da de modne mirabeller lå på jorden var dem jeg plukkede ikke super modne. Sådan lidt til den sure side. Men hvad… nu var vi afsted og de skulle jo alligevel laves til syltetøj og i den slags er der masser af syltetøj.

 

Jagten på modne mirabeller fortsætter

Efter at Liv havde charmet en forbipasserende dame med en række “heeej” og “eeeeeeeej” og en enkelt blomst fortsatte vi jagten på mirabeller. Og vi scorede jackpot!

Et træ med tusindvis af modne mirabeller var bukket under for vægten af de mange frugter og havde lagt sig ned. Blæsten havde ikke blæst de modne mirabeller af og det hele var i plukkehøjde. Vi plukkede og plukkede.

mirabeller
Masser af modne og knap så modne mirabeller

Ved siden af vores guldskat var der et træ med røde mirabeller. De var ikke helt modne endnu med vi fandt da nogle der var sådan nogenlunde acceptable.

mirabeller
Røde mirabeller

Hjemad med høsten

Trætte og sultne (så sultne som man nu kan være med maven fuld af mirabeller) vendte vi næsen hjemad.

På vejen fandt vi nogle brombær. Sådan nogle vilde brombær smager bare godt men de er noget mere besværlige at plukke end de torneløse brombær vi har i haven. Især med en 1-årig der holder fast i ens bukseben og forventer at få omtrent hvert andet bær jeg plukker (endnu engang med den evigt insisterende pegefinger)

Mirabeller
Søde vilde brombær

Vi sluttede turen af på en legeplads. Liv rutsjede og vi tog også en gyngetur sammen.

Mirabeller
Vi afsluttede sanketuren på denne legeplads

Hjemme igen med vores mange mirabeller

Hjemme igen spiste vi frokost og Liv blev puttet til middagslur. Og så gik jeg igang med at udstene mirabeller. Hold da op et arbejde!

mirabeller
Udstenede mirabeller

Det første halvandet kg blev klaret og sat til at koge. Syltetøj in the making. Det boblede lystigt og der duftede skønt i hele huset. En sød og syrlig duft.

En lille halv time og 1 kg sukker senere var der syltetøj i lange baner. Det var nogenlunde denne opskrift jeg brugte. Synes dog desværre det færdige resultat er blevet ret tyndt. Ved ikke om det er fordi jeg udstenede frugterne først. Men hvis det ikke kan bruges som syltetøj så kan det spises som frugtgrød/mos.

mirabeller
Mirabellesyltetøj

Så skal jeg bare have overtalt Johannes til at bage en stak pandekager så vi kan smage vores lækre syltetøj. Mit bæredygtige Liv er sat lidt på pause men med lidt god vilje kan man sige at det da er sådan rimelig bæredygtigt at producere sin egen syltetøj af frugt plukket i nærområdet!

Skriv et svar