Tirsdag

Som jeg skrev i gårsdagens indlæg vil jeg hver dag denne uge skrive lidt om hvad vi har lavet. Denne tirsdag har vi haft fokus på dyr. Liv elsker dyr så dagens program var lige i hendes ånd.

 

Temmelig tidlig tirsdag

Ej faktisk var den ikke så tidligt. Den lille frøken vågnede kl 6. Og vi har haft en god nat. Et par korte opvågninger hvor hun fik sutten og hurtigt faldt i søvn igen. Den sædvanlige tidlig-morgen amning som normalt ligger ved 4-5 tiden sprang hun også over. Så det var en frisk mor der gik i køkkenet og lavede havregrød og kaffe.

Ganske kort tid efter at hun havde spist sin havregrød fandt hun sine sko frem. Hun ville på eventyr. Igen, igen. Jeg smurte os en madpakke, pakkede pusletasken og tog Liv i hånden for at tage på eventyr.

 

Eventyret denne tirsdag startede med en skuffelse

Vi kørte ud til Pederstrup der ligger lige i nærheden. Jeg parkerede bilen, sprang ud og åbnede bagagerummet hvor klapvognen altid ligger. Bare ikke idag. Jeg havde glemt at den stod til tørring under halvtaget. Nå men Liv er jo heldigvis både god til og glad for at gå så vi begav os afsted for at finde nogle af grantoftegårds dyr. Vi startede med fårene.

Fem minutter fra hvor vi bor er der en store flok får som vi af og til besøger. Liv er vild med det og “maaaahhhh” er også et af favoritordene i hendes voksende ordforråd.

Efter fårene´var vi et smut inde hos gederne. Det var rigtig spændende at man kunne komme helt hen til gederne men kom de for tæt på gemte Liv sig bag mine ben.

tirsdag
Liv kigger på får
tirsdag
En meget spændende ged

 

Op på skuldrene

Turen hen til køerne var lidt længere end Liv lige orkede at gå så hun kom op på skuldrene. Jeg begik den store fejl at galopere lidt hen af vejen mens hun sad deroppe. Det var ikke fordi hun blev bange. Nej tværtimod. Hun havde en fest mens hun bumpede rundt på min skuldre. Og hver gang jeg stoppede pegede hun med den lille stive finger i modsatte håndflade. Mere! Vi galoperede hen til køerne. Ikke meget action der. De lå og tyggede drøv og det eneste der bevægede sig var deres ører der viftede fluer væk.

tirsdag
Op på skuldrene og afsted i galop

Da køerne blev kedelige galoperede vi tilbage til Grantoftegård hvor vi købte grøntsager i deres fine grøntsagsbod. Gårdbutikken åbnede først kl 11 og selvom vi allerede havde været der en times tid var klokken kun 9… Og eftersom at vi ikke havde klapvognen med var min plan om afslapning og en kaffe fra gårdbutikken mens barnet sov i sin klapvogn, faldet til jorden.

tirsdag
Vores indkøb fra grøntsagsboden på grantoftegaard

 

Høns og æbler

På Ballerup museum fandt vi en lille flok høns og en masse lækre nedfaldne æbler. Vi holdt en pause på en bænk mens vi spiste æbler og kiggede på hønsene. De var også vældig spændende. Indtil den ene kom liiiidt for tæt på. Vi fortsatte vores vandring og fandt en hestevogn. Liv kørte en tur mens jeg sad bagpå.

tirsdag
Hønen kom liiiidt for tæt på

Trætheden begyndte så småt at melde sig så vi vendte tilbage til bilen og kørte hjem og spiste vores madpakker… (igen pga den manglende klapvogn) og så var det ved at være puttetid. Det kræver en vis portion underholdning at gå fra to daglige lure til en. Men indtil videre er det som tidligere nævnt en succes.

Mens Liv sov rydde jeg lidt op. Lige som jeg havde sat mig med benene oppe og en kop (kold) kaffe i hånden vågnede hun. Perfekt timing Liv!

 

To gange eventyr på denne tirsdag

Efter en lille tår babs og en ren ble satte vi os endnu engang i bilen. Jeg havde en spændende pakke var baby nature der ventede på mig. Når vi nu alligevel var i Ballerup centeret var der også et par andre småting jeg skulle have ordnet. Blandt andet skulle jeg lige have rettet lidt på mine nye briller. Og når vi nu alligevel var lige der hos Louis Nielsen… ja så kunne vi jo lige så godt spise eftermiddagsmad på froyum. Frozen yoghurt med frugt på er vel næsten en sund og nærende eftermiddagssnack? Der er et kæmpe udvalg af toppings; oreos, snickers, vingummier, skumfiduser og meget meget andet. Vi var dog standhaftige (jaja frozen yoghurt…) og hold os til lidt frugt og chokoladedrys. Og så var det også på tide at komme hjem igen. Inden vi kom så langt mødte vi et barn der har gået i min institution. Mens jeg snakkede med forældrene blev Liv underholdt af drengen. Hun hvinede af fryd og grinede højt når han løb efter hende. Ih altså det er så skønt at se hende sammen med andre børn. Hun er meget social. En lille selskabspapegøje.

 

Vi vrider de sidste dråber ud af tirsdag

Mens jeg lavede mad læste Liv og Johannes bøger. Vi spiste aftensmad i haven for første gang i en lille uge. Dagens menu var fish & chips. Hjemmepaneret torsk med fritter af nye kartofler fra Grantoftegård. Dertil paneret squash fra haven og bønner.

Efter aftensmaden gik vi en tur over og hilste på fårene. Hjemme igen fik Liv et bad og testede sit nye vandlegetøj fra plantoys som var med i pakken fra baby nature.

tirsdag
Fat og datter kigger efter fårene

Nu sover hun sødt i sin seng. Kryds fingre for at hun sover uden afbrydelser til kl 6 igen i morgen.

Se flere billeder fra vores dejlige dag på instagram.

Skriv et svar