Torsdag

Torsdag har været en begivenhedsrig dag. Vi har ihvertfald nået en masse. Læs med på denne fjerde da i min “dagbog for en uge”

 

Godmorgen torsdag

Ja det sagde vi ret tidligt her. Kl. 4.15 (sådan ca) vågnede Liv og end ikke babs kunne få hende til at sove igen. Så lidt over fem stod vi op. Gab det er tidligt. Men når man nu skal nå en masse på sådan en torsdag så er det meget godt at den ikke starter alt for sent.

Der var en smule variation i morgenmaden. Liv fik leverpostejsmad og banan. Jeg fik dog min sædvanlige kaffe med mælk. Efter morgenmaden legede vi lidt men når man først har sovet fra omkring kvart i ni så er det aaaalt for tidligt at stå op kl 4.15. Så projekt een lur blev sløjfet for idag.

Hun tog tre kvarter og vågnede lige som vi skulle afsted.

 

Første aftale denne torsdag: lægebesøg

Liv skulle nemlig vaccineres – MFR. Vi følger (selvfølgelig) vaccinationsprogrammet herhjemme. Nogen med meget mere forstand på den slags har vurderet at det er det rigtige at gøre. Og dem lytter vi til. Selvom det ikke er særlig sjovt at se sit barn blive stukket… Første gang var begge forældre ved at tude. Ej faktisk græd jeg lidt sammen med Liv. Denne gang var jeg dog lidt bedre til at kontrollere mine følelser.

Vi fik også tjekket ørerne nu vi var der. Kurven er stadig ikke helt som den skal være og da dette er tredie gang blev vi rådet til at kontakte en ørelæge. Så nu skal jeg have booket en tid til at få kigget på ørerne. Det er jo ikke sådan at hun græder hver gang vi lægger hende ned. Og hun sover sådan nogenlunde igennem fra kl 19-6. Hendes sproglige udvikling tyder heller ikke på at hun ikke kan høre. Og hun er stort set aldrig snottet (tak til amningen og mit eget gode immunforsvar) Men nu må vi se hvad lægen siger.

Hvis hun vurderer at hun skal have dræn i så tror jeg vi vil prøve med zoneterapi først. Det fik min lillebror da han var lille og det hjalp helt vildt godt på ham. Alt væske på det ene øre forsvandt og næsten det hele på det andet øre. Selvfølgelig skal hun have dræn i hvis det ikke hjælper med zoneterapi men hvis vi kan undgå at hun skal i fuld narkose så er det at foretrække.

 

Anden aftale denne torsdag: legegruppe

Efter lægebesøg (vovet?) skulle vi i vores faste legegruppe. En gang ugentlig er vi i legegruppe med tre andre hjemmepassede børn. Det gør vi for at styrke Livs sociale udvikling nu når hun ikke går i institution. Og at det er en fast gruppe med de samme børn (og forældre) lærer hun også at knytte nære venskaber. Så godt som man nu kan det i den alder. Det er altid super hyggeligt. Efterhånden som børnene bliver ældre interagerer de mere og mere. Det er simpelthen så skønt at se!

Men denne torsdag var det ikke særlig hyggeligt. Om det var vaccinen eller den manglende søvn ved jeg ikke men Liv var ihvertfald ikke i topform. Hun havde konflikter med de andre børn og græd hvert andet øjeblik så efter en time besluttede jeg at vi tog hjem. Hun fik ikke noget ud af at være der når hun var i så dårligt humør.

torsdag
Det eneste sted Liv var i bare nogenlunde humør var i denne dukkeklapvogn. Desværre var det også det der alle de andre børn ville sidde.

Hjemme igen spiste vi frokost og så blev Liv puttet.

 

Spontan tur i Ballerup centeret

Da Liv vågnede efter en god time (total skuffende at hun ikke sov længere) fik hun en tår babs og så kørte vi i Ballerup centeret. I weekenden skal vi på Jonstrup Jazzfestival og lørdag skal jeg stå for at lave sanglege for de yngste børn på festivallen. Sent igår aftes besluttede jeg mig for at lave lidt remedier til sanglegene. Derfor skulle jeg et smut i stofbutikken til lidt i sidste øjeblik indkøb. Fandt nogle gode ting på restehylden og skabte lidt af en kø bag mig da jeg skulle have ekspedienten til at klippe en meter af mange forskellige farver tyl.

Vi var også i føtex for at handle ind til aftensmaden. De havde svinekæber på tilbud. Jeg lavede det for første gang her for et par måneder siden og det er mega lækkert. Velsmagende og mørt.

 

Tredje og sidste aftale denne torsdag

Vi nåede ind af havelågen lige som morfar parkede bilen. Liv blev så glad da hun så sin mormor og morfar og ikke mindst hendes elskede onkel Jeppe og lillevuv (det kalder Liv mine forældres hun). Vi drak kaffe og spiste kage og hyggede os. Onkel Jeppe blev og spiste aftensmad. Det nød Liv. Svinekæberne smagte fantastisk hvis jeg skal sige det selv og vi spiste næsten op.

Da Liv var smurt godt ind i tomatsovs var et aftenbad nødvendigt. Hun fik sin flaske og efter lidt overspringshandlinger (fra hendes side) blev hun puttet. Dødtræt faldt hun hurtig i søvn. Jeg tror nærmset det passede med at hun sov da jeg sang den sidste linje i elefantens vuggevise: “…nu sover du sødt allerede…”

Jeg blev liggende lidt med hende på brystet (sådan falder hun i søvn hver aften for tiden) for findes der noget skønnere?

Så snart jeg har lagt computeren væk skal jeg igang med mine kreaprojekter til sanglege på festivallen. Dem må I se imorgen på instagram

God aften derude!

Skriv et svar