No sew tylskørt

Her i weekenden skal jeg på Jonstrup Jazzfestival. Lørdag står jeg for at lave sanglege for de mindste børn på festivalen og i den forbindelse skal jeg bruge nogle rekvisitter. Blandt andet et lille tylskørt eller seks til den gamle kending: “se min kjole”

 

Hvordan laver man no sew tylskørt?

Ja det er faktisk virkelig nemt og det eneste du skal bruge er en saks. Og så selvfølgelig en lille meter tyl og noget bukseelastik.

tylskørt
Alt hvad du skal bruge er en saks, noget bukseelastik og tyl
tylskørt
Bind en knude på elastikken
tylskørt
Klip tyllen i strimler. Ca. dobbelt så lange som du gerne vil have længden på dit tylskørt
tylskørt
Sæt elastikken rundt om fx en stoleryg
tylskørt
Læg tylstrimlerne dobbelt og sæt dem fast på elastikken således
tylskørt
Jo tættere du sættere strimlerne jo mere fyldigt bliver tylskørtet
tylskørt
Det færdige tylskørt

Gør lidt ekstra ud af dit tylskørt

Hvis du gerne vil have dit tylskørt rigtig fyldigt og langt kan det anbefales at lave den ekstra længde med endnu et stak strimler. I enden af hver af de strimler der sidder fast på elastikke bninder du på tilsvarende måde en ny strimmel lagt dobbelt fast. Du kan i virkeligheden også lave tre eller fire “rækker” hvis du har lyst. Det kan se rigtig flot ud hvis hver række er forskellige farver. Fx et ildskørt i røde/gule/orange farver. Eller et tylskørt inspireret af havet i blå/grønne nuancer. Sy evt tang, muslingeskaller eller lignende på hvis du virkelig vil gøre noget ud af det.

 

Alt det andet

Jeg har også lavet nogle forskellige hatte. En mariehøne- og en sneglehat til Mariehønen Evigglad. En jægerhat, nissehue og hareører til I en skov en hytte lå.

Resten af de fine rekvisitter jeg har lavet til sanglegene kan I se på Instagram.

Dagens indlæg i “dagbog for en uge” kommer senere… måske lidt vel sent da jeg tager på festival når Liv sover.