Decemberhygge hos mormor og morfar

Det er ingen hemmelighed at jeg er ret glad for jul. Jeg skrev vist også lidt om det sidste år. Decemberhygge, julepynt, kalendergaver, julegodter, julemad, stearinlys og lyskæder. Jeg elsker det! Ja selv det evindelige vintermørke som jeg bander langt væk resten af den mørke og kolde sæson, er i december pludselig enormt hyggeligt.

Decemberhygge, sygdom og dilemmaer

Decemberhygge med familien er noget af det bedste jeg ved. På grund af min mors sygdom og den skrappe behandling den kræver ved vi ikke helt hvordan tiden lige omkring juleaften bliver så vi pakker så meget decemberhygge ind i måneden som vi kan. Selvfølgelig begrænset af fuldtidsarbejde og en hverdag der bare blæser derud af med 100 km/t. Hvor blev tiden lige af?!?

Vi må ikke være sammen med min mor hvis vi er syge eller sløje. Og med en halvanden årig og en pædagog i huset sker det desværre af og til at vi ikke er helt friske. Og det udløser dagens første dilemma; Hvor friske skal vi rent faktisk være for at gennemføre det så givtige samvær med min mor? Vi vil jo så afgjort ikke sætte hendes helbred på spil men det giver bare så meget til os alle – hende inklusiv – når vi er sammen og det er også værd at tage med i regnskabet. Lægerne taler ihvertfald om livskvalitet og det tænker jeg bestemt at decemberhygge og samvær med familien hører ind under.

Jeg har ikke ikke tidligere skrevet om min mors sygdom. Til dels fordi jeg ikke har været klar til at fortælle om det. Men også fordi jeg hele tiden kæmper med dilemmaet;

“Er det min historie at fortælle?”

Netop det etiske dilemma begrænser mig faktisk ofte når jeg blogger. Men det har jeg planer om at fortælle lidt mere om ved lejlighed.

Decemberhygge hos mormor og morfar

Lørdag var jeg endelig på toppen igen efter en uge med ondt i halsen. Johannes havde været til julefrokost dagen før. Nok den eneste dag på året han drikker alkohol så han var pænt medtaget da Liv og jeg var klar til at starte dagen. Så vi lod ham sove. Ved 10 tiden blev vi hentet af min mor. Vi var et smut forbi det lille julemarked på Nørregården i Måløv. De havde en masse fine hæklede ting. Liv fik tre hæklede dyr til den flotte sangkuffert jeg fik af mine tidligere kolleger i afskedsgave.

Decemberhygge
De fineste hæklede dyr til vores sangkuffert. Kan I gætte hvilke sange de repræsenterer?

Og så kørte vi hjem til mine forældre og overraskede morfar og onkel Jeppe der ikke vidste at jeg var blevet rask nok til at vi kunne komme på besøg. Overraskelsen vakte stor glæde!

Frokost, middagslur og legeplads

Efter frokost og middagslur var vi en tur på legeplads. Liv er ret vild med selv at gå og kan efterhånden gå ret langt. Sidst vi var hos mine forældre gik hun hele vejen ned til den lokale Rema. En god tur på ihvertfald en halv kilometer.

Liv legede i et lille legehus og Smilla (mine forældres hund) fik brændt en masse krudt af. Den unge dame var ikke meget for at skulle “hjem” igen men vi lokkede med decemberhygge i form af æbleskiver og adventsgave. Hun fulgte nogenlunde frivilligt med…

Decemberhygge

Og så var det tid til det der decemberhygge jeg har vrøvlet om. Vi sang julesange, tændte adventskransen (jaja en dag for tidligt – we know!) og spiste æbleskiver. Liv spiste dog primært syltetøj. Og hun pakkede sin adventsgave op.

Decemberhygge
Den lille røde trold er den nye favorit herhjemme.

Kender i bøgerne om den lille røde trold? De er så søde. Jeg kan huske dem fra da jeg var barn. En fin fortælling og de skønneste illustrationer. Sidste uge fik Liv den første bog i rækken og hun griner højt når den lille gule snegl ruller sig sammen til en kugle som erstatning for at den smed den lille røde trolds bold væk.

Decemberhygge
Af en eller anden grund er det her mega sjovt…

Familiemiddag som afslutning på en dag med masser af decemberhygge

Sidst på eftermiddagen kom min søster også. Hun blev straks kommanderet ned at sidde på gulvet så hende og Liv kunne lege sammen. Da hun tillod sig at sætte sig i en stol med Smilla på skødet for at slappe lidt af blev det ikke overset af kommandusen (altså Liv) Hunden blev kostet ned og moster Tinja beordret til at sætte sig et andet sted. Jo jo den unge dame ved hvad hun vil og kommunikerer tydeligt sine behov. Men det er bare så rart at se hvor glad hun er for mine søskende. Og at det er gengældt!

Vi spiste en dejlig aftensmad inden turen atter gik hjemad. Liv faldt hurtigt i søvn efter en dejlig dag med decemberhygge hos mormor og morfar.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar