Xfit hvad er det?

Ja det vidste jeg heller ikke før igår. Xfit er træning på en trampolin. Det er sjovt, udfordrende og mega hårdt!

Introduktion til xfit

Igår var Liv og jeg på biblioteket med Anna fra mit efterfødselshold og hendes lækre søn Bjarke. Hun fortalte mig om xfit. Et for mig helt nyt koncept. Jeg har før set videoer af folk kvinder der står og hopper på en lille rund trampolin mens de holder fast i en barre. Og det var så langt min fantasi strakte sig.

Men Anna solgte det godt. Og da min nytårsfortsæt er at tabe mig er ethvert bud på sjov motion meget velkomment. Så jeg ville give det en chance.

 

Planlægningsfasen

Liv vil stadig helst puttes af mig. Xfit timen lå fra 18-19 så med en lidt sen ekstra eftermiddagslur ville hun godt kunne holde sig vågen til jeg kom tilbage.

Jeg fandt et sæt træningstøj frem der har ligget i en kasse siden et godt stykke tid før jeg blev gravid. Kyssede mand og barn farvel og kørte ud til xjump i Skovlunde.

Efter at have iført mig de neongrønne skridsikre strømper og set introduktionsvideoen omkring sikkerhed blev vi lukket ind i den kæmpe sal.

xfit
xfit kræver ikke meget andet udstyr end disse strømper

Der var trampoliner over alt. Flere hundrede vil jeg tro. Vi gik ned i det bagerste hjørne hvor xfit timen skulle finde sted. Vi stod lidt og hoppede på trampolinen mens vi ventede på vores træner. Allerede der fik jeg pulsen lidt op. Men den skulle snart komme meget mere i vejret ville jeg snart erfare.

 

Xfit timen

Træneren ankom og vi startede hårdt ud med hop på trampolinen kombineret med armsving og andre motoriske udfoldelser. De af jer der kender mig ved at jeg er lidt af en fumle-tumler. Jeg ville aldrig in a million years stille mig forrest til en arobics time.

Til gengæld synes jeg at jeg er sådan nogenlunde ferm til at begå mig på en trampolin. Eller det vil sige det var jeg. Før graviditet og fødsel. For mange år og endnu flere kilo siden. Dengang kunne jeg lande på numsen og knæene og hoppe op på fødderne igen. Sådan semi elegant…

Efter de første fem minutter af xfit timen stod det klart at det minimum af skills jeg havde engang var pist væk. Og at jeg aldrig har kunnet bare en brøkdel af hvad de 12 årige drenge jeg så hoppe rundt kunne…

 

Xfit: you are slowly killing me

Nå men vi hoppede derud af. Høje knæløft. Numsespark. Løft det ene ben. Pulsen steg og steg. Sveden poppede frem. Det begyndte langsomt at syre i balder og lår. Er du gal jeg er i dårlig form!

Og det er min bækkenbund tilsyneladende også. Jeg synes ellers jeg har lavet masser af knibeøvelser og jeg mestrer da efterhånden også selv en serie af nys uden at skulle krydse benene. Men trampolin fitness var tilsyneladende mere end jeg kunne holde til. Moms – you know what I mean!

Jeg tror faktisk at det var meget godt at jeg ikke havde et ur med. For hvis jeg havde haft noget som helst begreb om hvor lang tid vi havde igen havde jeg nok givet op. Men jeg hoppede derudaf:

Efter omtrent en halv time var hopperier forbi. Nu gik vi i gang med maveøvelser, armbøjninger og andre lækre sager. Jeg er ikke kun i dårlig form. Jeg er tilsyneladende også en slapsvans.

 

Evalueringen af xfit

Men jeg kom igennem min første xfit time. Og der var rigtig sjovt!

I dag har jeg stort set ikke kunnet bevæge mig. Jeg tror faktisk aldrig nogensinde jeg har haft så ondt i mine balder. Det er en pinsel at komme op at stå. Og ned at sidde. Så det må virke. Og jeg skal helt sikkert afsted igen!

4 comments / Add your comment below

  1. Det lyder faktisk lidt mere hårdt end sjovt 😅 Meeen jeg er frisk på at give det et forsøg… tror jeg nok.

Skriv et svar